torsdag 2 september 2010

Rättssystem??

Hur korkat är inte det här rättssystemet vi har?? Med alla dessa lagparagrafer?? Speciellt när det kommer till barn vars deras ena förälder är totalt oansvarig vad det gäller regler eller skola. Eller nåt annat för den delen!! Jag är så fruktansvärt arg så det finns inte! Som ni så gott som alla vet så har ju vi varit 5 personer i huset sen i början på juni, pga att en förälder är alkoholist, mer eller mindre. Dom här stackars barnen har inte haft en trygg eller fast punkt som man ens kan nämna. Dom har fått göra som dom vill, flickans läxor är det ingen som kollar efter om dom blivit gjorda -> det går dåligt i skolan, givetvis. Stökigt hemma och alltid har fått sin vilja igenom. INGEN uppfostran över huvudtaget!! Dvs regler; va e de?? Säg vilket barn som helst, mår dom bra eller dåligt av att ha regler?? Det är ju NU dom börjar lära sig till vuxenlivet och det är DÄRFÖR vi lär dom i form av regler. (hur tacksma e int jag för alla regler jag hade när jag växte upp, även om jag oftast hata dom) Jag hade regler, Johnny hade regler. Kanske man inte alltid följde dom, men vi hade och gjorde vi tvärtom så va de straff. Ingen som slog eller så, men ostraffat gick man inte!

Nåja.. Mamman e alkoholist! Så e de bara! Jag är inte rädd för att skriva det här så att alla kan läsa det. Faktiskt inte. Jag är helt enkelt så förbannad på hur lagen kan stå på ens förälders sida så mycket att hon nu får komma och hämta barnen hem till sig??!! Socialen som varit på jour har vid 2 olika tillfällen hämtat barnen från henne, pga att hon varit full! Hon har kört i diket med barnen i bilen, pga att hon har varit full. Hon har haft en idiot till pojkvän som inte har nåt bra inflytande på någon, vare sig mot barnen eller henne. Har inte hon slagit så e de hon som har blivit slagen. Så jävla många samtal det har kommit, för en eller annan anledning.. Och nu står lagen på hennes sida, pga att hon har anlitat en advokat och han i sin tur att avrådit henne från att skriva på nytt avtal -> hon kan hämta barnen när hon vill!!?? Advokaten har inte ens läst alla hennes journaler från socialen!!! Men ändå så slutar det så här.. Jag fattar ingenting! Det tycks hjälpa jävligt bra bara med att va mamma!? Oberoende hur du beter dig. Men var är jämlikheten här då? Jag menar, det gäller båda vägar. Det finns incester och grejer som man läser om i tidningar. Skippa det att du är mamma eller pappa. Kolla bådas papper, förhör båda 2 och se sen var barnen har det bäst. Det är ju trots allt det dom vill?! För barnens bästa. Det e ju det dom nojsar om hela tiden! Men gör det då!! Hur svårt kan de va liksom!?

Socialen har ju försökt med alla konster och knep dom bara kan för att få barnen att hållas här och att Johnny sku få vårdnaden över dom. Men utan resultat. Dom kan int göra hur mycket som helst heller utan att hoppa utanför lagboken. Och när Marie säger nej och har sin jävel till advokat så e det enda steget att ta till strid, eller rättare sagt KRIG!! E de det ni vill ha, så e de de ni ska få!! Här släpper vi inte taget om barnen. Vi tänker på BARNENS bästa, och inte vårat eget bästa. Barnen kommer alltid först! Oberoende hur ditt liv ser ut. Det är dom man lever för. Inte alla dagar det man tänker på i första hand när dom har sina gulliga utbrott av olika slag.

Vi har fått så bra respons från dagis och skola. Speciellt pojkens dagis har märkt att han e en helt annan unge än hur han va innan sommarlovet. Tänk nu, med lite regler så kan man förändra ett barn. Men vi är långt ifrån färdiga med deras uppfostran som har lyst med sin frånvaro! Men nu kommer allt att vara som bortblåst igen då dom far tillbaka till mamma, som inte har nåt av det jag har skrivit om! Jag undrar vem hon tänker mest på? Sig själv eller barnen? Sitt eget bästa eller barnens bästa? Är det barnens bästa att ge dom exakt vad dom vill ha och låta dom göra precis det dom vill, utan konsekvenser?? Tycker ni det låter rimligt i era öron? Skulle ni vilja att era barn blir ouppfostrade och utan regler??!!

Deras mormor e precis likadan som sin dotter! Hon lärde flickan att hon kan ringa när som helst från vår hemtelefon, för det syns bara dom få första numren på telefonräkningen vart du har ringt!! Fattar ni! Deras egen mormor lär dom att ljuga!? Helt sanslöst! Men tur så har vi en hemtel som man ser senast ringda nummer.. SHAME ON YOU!!

6 kommentarer:

Marie sa...

oj herre min tid va text... jag ser att det är dags för en aggressions fika/promenad/slå på min kompis marie/avreagera oss stund?

Finner inga ord för det du skriver, sanslöst!

Enda man egentligen kan säga, stackars barn....

Du vet var jag bor ifall du vill kasta sönder nått i ren ilska!

Anonym sa...

voi hemska saker... jätte tråkigt att ni hamnat i sånt trassel...

Men ni ska inte ge upp! Ni måste föra saken vidare, skaffa advokat ni med, skaffa fram nån som kan vittna emot henne osv.

kolla den här länken om den kan vara till nån hjälp http://www.eroperhe.net/?core=huoltoriita

Kämpa på och hoppas det löser sig så fort som möjligt!

h. Tanja

Anonym sa...

Vilken jäkla soppa!! Förstår sååå bra att du är arg/förbannad/ledsen!! Kämpa kämpa... hoppas ni får ordning!!
Min åsikt är att barnen har de bra och mår bra hos er!!! Tvivla inte för en sekund på de jobb ni gör!! För ni gör de super bra!! Styrkekramar!!
//io

tatta sa...

Ups!Mycket text!
Men hoppas ni orkar kämpa.
För enligt vad du skriver så har barnen det bra hos er.
Alla barn behöver regler annars blir det rövaren av dom.
Man blir inte sämre fast det finns regler man behöver följa.
Håller tummarna att det ska gå bra för er!
Kram

wimsis sa...

Fy sjutton. Självklart är det barnen som kommer först! Hoppas ni orkar kämpa på!

Kramar!

Anonym sa...

kolla mailboxen på Fb och ring upp. Har gått igenom skitet och vet precis alla processer och steg ni bör ta...och ja, tro inte att soc har gjort allt, för det har dom inte. Av erfarenhet så vet jag att det inte är så svårt att åtgärda läget just nu. Däremot har dom svårt att skriva nått som håller juridisk sätt eftersom dom inte vet riktigt hur det går i en rättegång om barnvård.